Duyurular

KÖGEM Laboratuvarlarında yaz döneminde staj yapmaya hak kazanan öğrenciler belli olmuştur.
Kazananlar öğrencilerin isimleri aşağıda yer almaktadır.
Asil öğrenciler;
* Buse Nur Ural
* Ebru Zeynep Ergün
* Fatma Sert
* Nefiye Güler
* Nursena Gürsoy
* Seda Erdem
* Tunahan Özgünay

Yedek Öğrenciler;
* Merve Gül Turan
* Pelin Temeloğlu

Belirtilen tarihlerde staj yapacak öğrencilerin;
staj süresince kullanmak üzere yanlarında lacivert cerrahi üniforma takımı ve laboratuvar terliği bulundurmaları gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:
e-mail: kogemkocaeli@gmail.com
Cep: 0 (506) 491 93 43

14 Mart 2018

1003 - Öncelikli Alanlar AR-GE Projeleri Destekleme Programı kapsamında Merkezimiz Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Duruksu'nun yürütücülüğünde Moleküler Tıp alanında yaptığımız proje başvurumuz TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görülmüştür. Bu alanda farklı üniversitelerden yapılan yüzlerce projeden 71 tanesi ilk aşama değerlendirmeyi geçmiş ve değerlendirmenin ikinci aşamasında bu 71 proje arasından yalnızca 11'i kabul edilmiştir. Söz konusu 11 projeden biri olan projemiz ile bölgesel yönlendirilmiş mutasyon ile genetik bilgisi değiştirilmiş erişkin kök hücrelerin erkek sıçanlara nakli sonrasında genetik modifikasyonu taşıyan germ hücrelerinin oluşturulması, spinal musküler atrofi hastalık modeli transgenik hayvanların eldesi ve model hayvanlarda CRISPR-Cas9 sistemi kullanılarak mutasyonların geri alınmasıyla gerçekleştirilecek gen tedavi yaklaşımının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıntı için tıklayınız.

17 Şubat 2017